(Executive) Coaching

Sinds 2007 coach ik leiders in alle soorten organisaties, landen en culturen. Van familiebedrijf tot multinational, van middenmanager tot CEO, vooral in de bedrijfswereld. De verscheidenheid aan mensen en onderwerpen blijft me inspireren en vaak ontroeren.

Wat zijn veel voorkomende coachingsvragen?

  • Hoe vergroot ik mijn effectiviteit als leider
  • Hoe pak ik mijn rol als (nieuw) bestuurslid of CEO aan
  • Hoe ga ik om met complexiteit en onzekerheid
  • Hoe behoud ik het evenwicht in mijn leven
  • Hoe maak ik de overstap naar de volgende loopbaanstap

Wat houdt (executive) coaching in?

Een proces begint met bewustwording: wat is je vraag en wat zijn je patronen. Van daaruit kunnen we onderzoeken hoe deze zijn ontstaan en hoe u flexibeler kunt worden in uw gedrag om uw effectiviteit te vergroten. Dit leidt bijna altijd ook tot meer plezier en ontspanning.

(Executive) coaching

Wat is de rol van trauma in coaching?

Ik zie trauma als niets meer of minder dan een onverwerkte gebeurtenis of patroon uit je leven, dat, vaak onbewust, nog steeds invloed heeft op hoe je je voelt en gedraagt.
Door het effect hiervan in het heden te onderzoeken en het de ruimte te geven, ontstaat vaak inzicht, opluchting en meer vrijheid van handelen en dus meer effectiviteit.

Hoe ziet een coaching proces eruit?

In een intake onderzoeken we uw coachingsdoelstellingen, leggen we mijn aanpak uit en hoe het traject eruit zou kunnen zien in aantal sessies, frequentie en budget. Vaak is het zinvol ook een gesprek met uw manager te hebben om de verwachtingen te verduidelijken.

In de eigenlijke coachingsessies zullen we de aanpak afstemmen op wat het beste bij u past. Gewoonlijk zullen wij rekening houden met twee aspecten:

1. Welke (gedrags)verandering wil je bereiken en hoe bereik je die.
2. Wat zijn de onderliggende oorzaken van uw patronen en hoe kunt u ze aanpakken.

Je krijgt een kopie van mijn aantekeningen en meestal een paar concrete acties om mee naar huis te nemen en mee te experimenteren of om over na te denken of te onderzoeken. Aan het einde van het traject zullen we een evolutie in twee richtingen doen, eventueel ook met uw manager.

Logo

Wilt u uw effectiviteit verbeteren en de kwaliteit van uw leven verhogen? Graag gedaan.