Teamcoaching en -facilitering

Sinds 2012 heb ik naast individuen ook teams begeleid in organisaties in allerlei landen en culturen, met name in Europa, Azië en het Midden-Oosten, van kleine en middelgrote bedrijven tot multinationals en familiebedrijven. Mijn passie ligt hier in het samenbrengen van mensen en culturen en daardoor het verhogen van effectiviteit, samenwerking en werkplezier.

Wat zijn veel voorkomende vragen voor teamcoaching?

  • Hoe gaan we van een groep individuen naar een effectief samenwerkend team
  • Hoe vergroten we als team ons leiderschap in de organisatie
  • Hoe creëren we onze visie en zetten we die om in meetbare resultaten
  • Hoe doorbreken we hardnekkige patronen en komen we tot nieuwe manieren van werken
  • Hoe brengen we de verschillende bedrijfsculturen samen na een fusie?
  • Hoe kunnen we als team en/of organisatie meer inclusief worden?
  • Hoe regelen we de bedrijfsopvolging in ons familiebedrijf

Hoe werkt team coaching?

Het proces begint meestal met een intakegesprek, gevolgd door interviews met teamleden, waarna in co-creatie een actieplan wordt ontwikkeld.
Dit is vaak een forum – veld – forum aanpak, waarbij een aantal thema’s in een teamsessie worden besproken, waarna toepassing in de praktijk kan worden geoefend, eventueel ondersteund door coaching of teamobservaties, waarna in een teamsessie wordt gekeken naar wat werkt en hoe verder te gaan. .

De bijzondere dynamiek van het familiebedrijf

Het familiebedrijf heeft een speciale plaats in mijn hart, ook omdat ik zelf uit een familiebedrijf kom. De combinatie van de vaak emotionele familiedynamiek, de invloed van de generaties en de verschillende rollen die familieleden en anderen tegelijkertijd in het bedrijf hebben geeft extra diepte aan dit werk.

Er staat meer op het spel dan alleen zaken, vooral bij opvolgingskwesties, natuurlijk. Deze complexiteit, die vaak gevoelig ligt, maakt het noodzakelijk om als coach ‘meerzijdig partijdig’ te zijn om tot een goede oplossing te komen. Deze trajecten zijn veelal uitdagend, inspirerend en vaak ontroerend voor de deelnemers en mijzelf.

Logo

Zet als team de volgende stap en verhoog de effectiviteit, samenwerking en arbeidsvreugde.